Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a transformat Grindeanu cu adevărat?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a devenit un idol pentru mulți dintre aceia care au participat la protestele #rezist. Cu un discurs excelent de la Guvern, acesta s-a transformat în exponentul luptei împotriva abuzului, sinonim cu lupta împotriva lui Dragnea.

Pentru aceia poziționați împotriva președintelui PSD, apropierea de „cauza” Grindeanu a părut cumva naturală. Aducând în discuție binele României, acesta a declarat că rămâne în fruntea unui guvern, altminteri gol. Nu puțini speră în aceste momente în varianta unui guvern Grindeanu 2, la care să contribuie atât președintele Iohannis cât și PNL - USR.

Fără doar și poate, la această idee contribuie mai mult antipatia față de Dragnea decât simpatia față de Grindeanu, dar, după cum declaram la început, și aceasta a crescut considerabil în ultimele două zile. Până la urmă, ăsta e farmecul unei comunicări eficiente. În doar câteva ore, poți deveni speranța celor care nu cu mult timp în urmă au ieșit în stradă împotriva ta.

Nivelul de simpatie pe care Grindeanu l-a obținut în ultimele zile îl poate ajuta pe viitor. Un viitor nu prea apropiat, ce-i drept. Însă acesta va mai putea face politică la nivel național. Însă Grindeanu, sub nicio formă, nu poate fi considerat un erou.

Un erou nu este acela care, atunci când i se retrage sprijinul, se împotrivește liderului partidului. El poate fi numit un simplu politician care, in extremis, își joacă ultima carte. În schimb, erou ar fi putut fi numit acela care, în iarnă, ar fi ieșit într-o conferință de presă pentru a demasca planurile puterii cu privire la OUG 13. Din păcate, nu am avut parte de o asemenea persoană. Grindeanu nu a fost erou atunci și nu este nici astăzi.

Dacă la începutul mandatului a acceptat să fie condus de către Dragnea și Tăriceanu spre sala de ședințe a Guvernului, ca într-o veritabilă transpunere în scenă a unei prime zi de școală, astăzi pare să aibă ceva mai multă înțelepciune politică. Cam asta este singura diferență dintre Grindeanu momentului actual și cel care era în urmă cu aproximativ șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.