Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au dat cărțile pe față în cazul Brexitului: E un pericol de automutilare

Brexit

Cotidianul britanic Financial Times s-a poziţionat în favoarea menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană (UE), într-un editorial publicat joi, avertizând cu privire la pericolul actului de 'automutilare' pe care îl reprezintă Brexitul, informează AFP.

'Un dialog constructiv este vital într-un moment în care Europa se confruntă cu extremismul islamist, cu migraţii, cu expansiunea rusă şi cu schimbările climatice. Aceste subiecte nu pot fi abordate decât cu eforturi colective', notează cotidianul britanic de profil economic, cu o săptămână înainte de referendumul din 23 iunie privitor la oportunitatea ieşirii Marii Britanii din UE.

Citește și: Acestea sunt noile nume ale românilor care au jucat cu Elveția: O să te ții de burtă de la atâta râs / FOTO

'Campania referendumului este o confruntare între valori ce se opun: între internaţionalismul liberal şi un naţionalism închistat, între un sistem de comerţ deschis şi marginalizare', se mai spune în editorial.

Financial Times reia de asemenea argumentele unor organizaţii internaţionale şi economişti potrivit cărora un Brexit ar provoca pierderi economiei britanice.

Citește și: Fratele lui Traian Basescu, 4 inchisoare cu executare !

'A abandona cauza unei reforme constructive a unei Europei, adevărat imperfecte, ar fi mai mult decât defetist. Acesta ar fi un act gratuit de automutilare', estimează cotidianul. 'Nu este momentul acum să redevenim mica Anglie. Noi suntem Marea Britanie. Avem de adus contribuţia noastră la o lume mai prosperă şi mai sigură. Votul trebuie să fie pentru 'rămânerea' (Marii Britanii în UE)', conchide FT.

Marile companii britanice s-au poziţionat în marea lor majoritate în favoarea menţinerii în UE. În ultimele zile, mai multe dintre ele, printre care BT Group şi Rolls-Royce, s-au adresat direct angajaţilor lor în acest sens.

Însă, ultimele sondaje de opinie arată un avans al taberei pro-Brexit. Tabloidul The Sun, cel mai bine vândut cotidian britanic, s-a poziţionat la începutul săptămânii pentru ieşirea Marii Britanii din UE, pentru a elibera ţara de 'dictatura Bruxellesului', scrie agerpres.ro.

Citește și: A fost inaugurat primul simulator al morții: Costă 300 de lei pentru a afla cum e să mori / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.