Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au folosit de numele Andreei Marin pentru a câştiga zeci de mii de euro: Au fost arestați

www.a1.ro
Andreea Marin

Românii sunt extrem de inventivi. Se folosesc de orice tertip pentru a face rost de bani. Trei fraţi din Neamţ au 'sărit calul' şi acum riscă ani grei de puşcărie după ce au falsificat contul Andreei Marin de pe Facebook.

Citeşte şi: RUPTURĂ TOTALĂ între Scoţia şi Anglia: Theresa May o atacă pe șefa guvernului scoțian

Frații Alexandru, Ovidiu și Valentin Lăcătuș sunt acuzați că au creat conturi false de Facebook pe numele unor vedete, precum Andreea Marin și Teo Trandafir. Tinerii, cu vârste cuprinse între 22 și 39 de ani, au demarat chiar și campanii umanitare, folosindu-se în mod fictiv de imaginea vedetelor. Astfel, au reușit să strângă, peste 33.000 de euro și 1.000 de lei, sume care au ajuns în buzunarul lor. Atunci, au intrat în vizorul procurorilor DIICOT Suceava. „În urma supravegherii judiciare a trei suspecți, aflați sub măsura controlului judiciar, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț – Biroul Supravegheri Judiciare s-au sesizat de nerespectarea unei obligații impuse de instanță pentru cei trei bărbați, fapt pentru care, în data de 20.02.2017, au înaintat propunerea pentru luarea unei măsuri mai severe. În data de 22.02.2017, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, cei trei bărbați fiind preluați de polițiștii nemțeni și încarcerați”, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ, pentru zch.ro.

Citeşte şi: REVOLTĂTOR Ce vrea un deputat PSD să primească protestatarii / VIDEO

Andreea Marin este una dintre vedetele care au confirmat că tinerii s-au folosit de imaginea sa în mod fraudulos. ”O veste pe care o așteptați demult: ancheta DIICOT în desfășurare în privința suspecților care au încasat aproximativ 35000 de dolari din donații în urma apelurilor legate de cazuri umanitare false, în numele unor persoane publice, printre care mă număr. Falsificatorii clonau conturi de facebook ale persoanelor publice și apoi profitau de oamenii cu suflet care răspundeau cererilor de donații. Acesta, și nu altul, este contul meu oficial, iar ca să vă dați seama care este diferența față de un cont fals, urmăriți ca lângă numele paginii să existe un ecuson albastru”, a scris realizatoarea TV pe contul ei oficial de Facebook.

Cei trei frați, împreună cu un alt tânăr, au reușit să păcălească peste 270 de persoane. Oamenii credeau că ajută familii nevoiașe, în urma presupuselor apeluri umanitare lansate de Andreea Marin sau de Teo Trandafir, care s-au dovedit a fi false.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.