Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au gasit filmuletele care zguduie Justitia! (presa)

enational.ro
perchezitii documente

In ultima vreme, „barca buna” a sistemului a devenit mult mai solida, dupa ce atat ofiterii sub acoperire ai DGA, „sora mai mica a DNA”, cat mai ales procurorii structurii centrale a Parchetului General par sa fi luat o adevarata gura de oxigen cu noile conduceri, apucandu-se vartos de munca. Munca pe teren. Care, combinata cu sprijinul informational oferit de catre SRI, a inceput sa dea rezultate de-a dreptul spectaculaose. Si asta fara sa se fi recurs la ajutorul deja blamatilor denuntatori de profesie.

Vezi și: ACUZAȚII grave la adresa lui Liviu Dragnea și Gabriela Firea: 'Întâlniri cu interlopi, intimidări'

Oricum, in ultimele zile a explodat numarul perchezitiilor efectuate de catre procurori si, dupa cum sustin sursele noastre, „ordinul pe unitate” este sa se recurga tot mai mult la procedeele clasice de investigare, care, chiar daca pot parea mai greoaie, reduc cel putin riscurile unor erori judiciare. Si, mai ales, pot aduce probe solide, pe baza carora sa se poata trimite in instantele de judecata niste dosare „beton”.

Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, la perchezitiile efectuate pe cu totul alte spete decat anchetarea unor fapte de coruptie, procurorii au pus mana pe niste adevarate „mine de aur”. Este vorba despre gasirea, la niste afaceristi suspectati de evaziune fiscala, a unor harduri externe doldora de filmulete care vor zgudui deopotriva mediul de afaceri, clasa politica si, nu in ultimul rand, Justitia din Romania!, relateaza National.

Cine cauta, gaseste!

Pe scurt, este vorba despre faptul ca, atunci cand faci o ancheta ca la carte, nu doar ca nu ai parte de surprize neplacute, dar iti poate surade si soarta. Astfel ca „tsunami”-ul de perchezitii declansat in ultima vreme s-a dovedit a fi unul cu folos, desi, la prima vedere, pentru novicii sistemului ar putea parea ca este o procedura desueta. Si care poate naste intrebarea ce sa mai gasesi la o perchezitie la atata vreme dupa comiterea unei infractiuni? Insa uite ca, in unele cazuri cel putin, cine cauta, gaseste! Astfel ca, in timpul anchetei declansate impotriva membrilor unei retele evazioniste formate din importanti oameni de afaceri, procurorii au ridicat in urma perchezitiilor toata aparatura gasita atat la birourile, cat si la domiciliile acestora. Iar perchezitiile informatice ulterioare le-a oferit „marfa” pentru deschiderea a noi zeci de dosare, unele de un nivel strict superior, cel putin din punct de vedere al personalitatilor implicate, fata de unde s-a pornit cu ancheta initiala.

Citeşte şi: Marian Vanghelie e DISPERAT: Cel care l-a turnat a recunoscut tot ce i-a dat primarului

Hardul extern

Dupa cum sustin sursele noastre, toti cei prezenti la perchezitiile informatice au inghetat cand au vizionat filmuletele incendiare stocate de catre afaceristi, de-a lungul vremii, pe hardurile externe care pot produce un cutremur fara precedent care sa loveasca de-a valma nu doar politicieni, dar si oameni din sistem care ii protejau pe mituitori. In urma unor sume de bani inmanate in numerar, in tot felul de locatii personale, cei implicati in aceasta retea tranzactionand spaga doar in locuri intime, ci niciodata in spatiul public. Dar uite ca, probabil uitandu-se si ei la televizor si vazand ce se intampla, „cotizantii” si-au zis probabil sa-si ia ceva masuri de siguranta, asigurandu-si barem „spatele” pentru o condamnare mai usoara, pe care sa o negocieze ulterior cu procurorii.

Au pus botul!

Vezi și: Victor Ponta detonează bomba: 'E jale. Va fi la fel de rău ca-n 2010' / VIDEO

Oricum, in filmuletele aflate acum la dispozitia anchetatorilor se regasesc scene uluitoare, in care oameni ai legii, fie ei politisti, procurori sau judecatori „pun botul” in plin la spaga. Astfel ca sunt filmati, pe ascuns, in timp ce iau banii pentru a „tranti” diverse dosare. Mai mult chiar, unii afaceristi nu au avut nicio jena nici din a filma unele „petreceri private” la limita orgiilor si care, cu siguranta, vor face deliciul opiniei publice, atunci cand „dosarul” se va „coace” indeajuns. Pana atunci insa, protagonistii filmuletelor, fie ei politicieni, dar mai ales cei din sistem, au sansa de a face cat mai repede un pas inapoi, retragandu-se din activitate, pentru a mai diminua astfel din circumstantele agravante. Mai ales ca, pe langa filmulete proprii-zise, anchetatorii au obtinut acum de la afaceristii luati in „custodie” si informatii despre alte „nume grele” ale mediului de afaceri care, la randul lor, au puse la pastrare astfel de harduri externe…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.