Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta detonează bomba: 'E jale. Va fi la fel de rău ca-n 2010' / VIDEO

ponta ciolos

Fostul premier, Victor Ponta detonează bomba şi lansează un atac foarte dur atât la adresa premierului Dacian Cioloş, cât şi la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Ponta face o previziune apocaliptică. Criza ar putea reveni în România.

Fostul premier a subliniat că România riscă să aibă un deficit bugetar foarte mare în 2016 şi a precizat că exemplul cel mai bun pentru incompetenţa "guvernului domnului Iohannis" este cel al legii salarizării bugetarilor, al cărei eşec a scos miercuri în stradă mii de profesori care au cerut demisia Executivului. "Eu zic că se strigă prea târziu demisia. Anul trecut, tot în România, tot cu aceiaşi oameni, tot cu aceste lucruri, am plătit salarii mai mari personalului medical şi în educatie cu 25%, am redus TVA şi am terminat cu deficit 0.5. Acum tot aud «nu sunt bani». Dar unde au disparut banii? Tot ei au publicat datele pe 2015 apropo de creştere economică, de deficit bugetar, de investiţii. Eu nu vreau să vorbesc de cât de buni am fost noi şi cât de răi sunt ceilalţi. Eu vreau să arăt ce rău va fi 2017 dacă nu se apucă de guvernare. Anul trecut au fost 5 miliarde de euro fonduri europene; anul asta - ZERO. Am văzut 7% din PIB investiţii, anul asta zero. După primul trimestru în 2015 excedentul era de 6 miliarde de RON, ca de-aia am putut face rectificare pozitivă; acum este 130 milioane RON. Singurul lucru care a mai mers a fost faimosul PNDL, pornit de Dragnea, e singurul program care mai merge anul asta", a mai spus Victor Ponta. "O să sărim în 2016 de 3% din PIB deficit", a adăugat fostul premier.

Citeşte şi: Omar Hayssam a fost scos din închisoare: Tratament preferenţial pentru sirian / VIDEO

Victor Ponta a apreciat că România arată ca o ţară necondusă. "Mă lupt cu Iohannis pentru că îmi dă ocazia. Are material... Orice om care stă şi se uită cum face Iohannis politică, cum spune atâtea trăsnăi când vorbeşte şi cum tace când ar trebui să vorbească, poate să vadă asta. În ceea ce mă priveşte, faptul ca domnul Iohannis a putut să folosească moartea unor oameni nevinovaţi, o tragedie care se putea intampla şi la Sibiu, faptul că a avut cinismul să foloseasă asta în scop politic mi-a arătat că e mai rău ca Băsescu. Dupa 4 ani de zile de pensii, salarii, investitii, sa vii sa spui "au murit niste copii nevinovati, trebuie sa punem alt Guvern"... Care e legătura? nu degeaba îl numesc pe dnul Iohannis un om cu caracter de boier", a punctat Victor Ponta, adăugând că faptul că preşedintele şi nimeni din familia sa nu răspunde în faţa legii pentru o hotărâre judecătorească ce arată că una dintre casele sale din Sibiu a fost cumpărată pe baza unui fals şi a uzului de fals dovedeşte că acesta este "o marionetă". Întrebat cine conduce, în opinia sa, România, Ponta a răspuns: "Eu stiu ca nu o conduce Iohannis. Mie mi se pare o tara destul de necondusa".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.