Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au încins candidații la prezidențialele din Franța: Ce s-a întâmplat la dezbaterea de marți seară

alegeri prezidentiale franta

Dezbaterea televizată la care au participat marţi seară cei 11 candidaţi la alegerile prezidenţiale din Franţa a fost marcată de momente de fricţiune provocate mai ales de scandalurile de corupţie în care sunt implicaţi conservatorul Francois Fillon şi liderul extremei drepte, Marine Le Pen, dar şi de trecutul de bancher al centristului Emmanuel Macron, iar confuzia creată de această dezbatere nu pare să fi modificat aşteptările privind rezultatul scrutinului, se arată într-o sinteză realizată de agenţia EFE.

Troţkistul Philippe Poutou, căruia sondajele îi dau mai puţin de 1% din intenţiile de vot, este cel care a declanşat ostilităţile când a adus în discuţie tema locurilor de muncă fictive pe care le-ar fi avut soţia şi copiii lui Fillon. Adresându-se acestuia din urmă şi lui Marine Le Pen, care este investigată pentru angajări fictive la Parlamentul European, Philippe Poutou i-a acuzat că 'bagă mâna' în banii publici. În replică, lidera extremei drepte i-a răspuns că ancheta care o vizează este motivată politic, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

La rândul său, Fillon a refuzat să răspundă întrebărilor despre inculparea sa, dar a admis că a greşit angajându-şi soţia şi copiii în posturi de asistenţi parlamentari. Totuşi, el a adăugat că la fel au procedat sute de parlamentari francezi.

Dar candidatul conservator s-a văzut atacat în continuare de candidatul suveranist Nicolas Dupont-Aignan şi de Emmanuel Macron. Pe acesta din urmă Fillon l-a acuzat la rândul său de un posibil conflict de interese pentru modul în care, ca ministru al economiei între anii 2014 şi 2016, a gestionat relaţiile cu unele societăţi cu care mai colaborase anterior când lucra în sistemul bancar.

Citește și: VIDEO 18 + Așa ceva NU S-A MAI VĂZUT: O femeie a rămas înțepenită în timp ce făcea SEX cu amantul / VIDEO

Macron a răspuns susţinând că a acţionat într-o independenţă deplină cât timp a fost ministru în guvernul preşedintelui socialist Francois Hollande şi a contraatacat afirmând că aceia care candidează la preşedinţia Franţei trebuie în primul rând să respecte justiţia. Candidatul centrist a avansat şi o propunere, sprijinită de Dupont-Aignan şi de cei doi candidaţi ai stângii, Jean-Luc Melenchon şi Benoit Hamon, şi anume ca o persoană condamnată să nu mai aibă dreptul de a candida.

În afara temei corupţiei, alte momente aprinse ale dezbaterii au fost consemnate când a fost abordat subiectul politicii europene, o atenţie specială fiind acordată directivei europene privind lucrătorii detaşaţi.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

Macron şi Fillon au atacat pe rând planurile lui Le Pen de a scoate Franţa din zona euro, primul chiar cu accente dramatice, afirmând că liderul extremei drepte susţine naţionalismul, iar 'naţionalismul înseamnă război' şi regiunea sa natală 'este plină' de cimitire cu victimele celor două războaie mondiale.

Marine Le Pen le-a răspuns că doreşte să taxeze suplimentar companiile care angajează străini, inclusiv comunitari, şi a pledat pentru ceea ce a numit un 'protecţionism inteligent'.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

Opiniile exprimate de comentatori după această dezbatere care a durat patru ore sugerează pe ansamblu că ea nu a schimbat tabloul alegerilor şi nici nu a permis o aprofundare a vreunui subiect, astfel că niciun candidat nu s-a evidenţiat în mod deosebit, favoriţii pentru confruntarea din turul doi fiind în continuare Emmanuel Macron şi Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.