Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S&P: Criza bugetară a generat pierderi de 3,6 miliarde de dolari pentru economia SUA

thewire.fiig.com.au
S&P Global Ratings

Blocajul care afectează de 21 de zile agenţiile guvernamentale federale din Statele Unite, generat de disensiunile preşedintelui Donald Trump cu opoziţia democrată din Congres, a produs pierderi de 3,6 miliarde de dolari pentru economia americană, estimează agenţia de evaluare S&P, preluat de mediafax.

Conform unui raport al agenţiei S&P citat de site-ul Axios.com, până vineri criza guvernamentală a avut un impact de 3,6 miliarde de dolari pentru economia Statelor Unite.

În plus, aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de trei săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.