Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Safirul din Caşmir vândut cu 2,7 milioane de euro la o licitaţie

Agerpres.ro
safir din Caşmir de 27 de carate bijuterii

Un safir din Caşmir de 27 de carate a fost adjudecat la 2,1 milioane de euro, luni seară, într-o licitaţie organizată la Monaco de Hôtel des Ventes de Monte-Carlo, a transmis un purtător de cuvânt al acestei case, scrie Le Figaro.

Estimată între două şi trei milioane de euro, această piatră preţioasă, montată pe un inel în platină şi aur galben înconjurată de două rânduri de diamante rotunde, a fost scoasă la vânzare la preţul de 1,7 milioane de euro la sesiunea care a avut loc la Café de Paris, scrie News.ro.

Şapte cumpărători prin telefon au crescut preţul înainte de adjudecare. Cumpărătorul, de naţionalitate italiană, va plăti cu taxe un total de 2,7 milioane de euro pentru această bijuterie care a aparţinut anterior unei familii regale europene.

Cele mai frumoase tipuri de safire din Caşmir, foarte apreciate de colecţionari, sunt de regulă vândute cu preţuri de peste un milion de euro. În secolul XIX, un cutremur în munţii Himalaya a scos la iveală un zăcământ de pietre excepţionale, a explicat casa de vânzări.

Astăzi, majoritatea zăcămintelor din această regiune sunt închise, ceea ce explică raritatea şi valoarea acestor pietre "de un albastru intens şi un luciu mătăsos şi catifelat”, a adăugat ea.

În 2014, "Blue Belle of Asia", un safir de Ceylon de 392 de carate montat pe un colier de diamante a fost adjudecat pentur suma astronomică de 17,29 milioane de dolari la Christie's în Geneva.

Din cele 450 de loturi scoase la vânzare luni la Monaco, 80% şi-au găsit cumpărător pentru un total de 6 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.