Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala de concert pregătită pentru concursul Eurovision 2020, la Rotterdam, va găzdui începând de vineri zeci de pacienţi bolnavi de Covid-19

eurovision

Sala de concert pregătită pentru concursul Eurovision 2020, la Rotterdam, va găzdui începând de vineri zeci de pacienţi bolnavi de Covid-19 cu scopul de a ajuta spitalele olandeze, potrivit AFP, anunță news.ro.

Ahoy Arena, care trebuia să găzduiască în mai mii de fani ai concursului muzical european, are 88 de paturi de spital, o capacitate care s-ar putea extinde la mai multe sute în funcţie de nevoi.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Una dintre săli va fi în întregime rezervată bolnavilor care suferă din cauza virusului şi care necesită îngrijiri dar nu trebuie să fie internaţi în spital.

Pacienţii afectaţi de alte boli vor putea fi primiţi de asemenea, cu scopul de a elibera spaţiile din spitale în favoarea pacienţilor de Covid-19 în stare critică.

Decizia de a amenaja sala Ahoy Arena a fost luată de autorităţile din regiune după anularea Eurovision din cauza pandemiei.

"Eram în timpul pregătirilor pentru concursul Eurovision. A fost nevoie să ne adaptăm rapid în faţa crizei sanitare", a explicat Arjen Littooij, director al autorităţilor de siguranţă din regiunea Rotterdam.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

În Regatul Ţărilor de Jos, una dintre puţinele ţări care nu au impus izolarea totală, au fost înregistrate 27.419 de cazuri de contaminare cu Covid-19, dintre care 2.945 sunt decese, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.