Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala Polivalentă din campusul Universității de Medicină din Târgu Mureș va fi transformată în spital COVID, de tip modular, pentru pacienții confirmați

Twitter
covid 19 coronavirus

Sala Polivalentă din campusul Universității de Medicină din Târgu Mureș va fi transformată în spital COVID, de tip modular, pentru pacienții confirmați, cu simptome moderate. Decizia a fost luată luni de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Mureș, noul spital va avea 80 până la 100 de paturi. Planul de compartimentare prevede saloane de 1-2 paturi, cu circuite adaptate.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

„Facilitățile pe care le are universitatea și poziționarea strategică a acesteia permit adaptarea Sălii polivalente, care are o suprafață utilă de 2.369 mp (1.901 mp doar pentru spațiile medicale propriu-zise), pentru a asigura condiții optime de îngrijire în 80-100 paturi. În condiții de necesitate, spațiul poate prelua, prin readaptarea dotărilor, și alte categorii de pacienți”, se arată în comunicat.

„Toate instituțiile cu atribuții directe în autorizare se vor implica pentru a avea funcțional acest spațiu de îndată, având în vedere importanța inițiativei. Totodată acesta este și semnalul pentru toți reprezentanții mediului de afaceri care și-au manifestat dorința de a ne susține. Acum este momentul”, a declarat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

„Faptul că locația propusă este una accesibilă, ușor de securizat, cele două spitale importante, inclusiv secțiile de terapie intensivă, sunt în imediata proximitate precum și dotările moderne pe care le are această sală, ușor de readaptat în funcție de necesități ne face să credem că putem fi utili și de această dată județului, fiind parte a unui efort colectiv făcut împreună cu autoritățile, la care va adera, cu siguranță și mediul economic”, a spus Leonard Azamfirei, rectorul universității.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

Spitalul modular va intra în proceduri de avizare și de execuție în zilele următoare și ar putea deveni funcțional în 7-10 zile. De altfel, materialele necesare acestei configurări sunt deja comandate de către universitate, urmând a fi livrate a doua parte a acestei săptămâni, au mai anunțat reprezentanții Prefecturii Mureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.