Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salah Abdeslam, creierul atentatelor de la Paris, a devenit ținta numărul 1 a ISIS

europe1.fr
salah abdeslam

Salah Abdeslam, unicul supravietuitor al comandourilor care au comis atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, arestat la 18 martie la Bruxelles, doreste sa fie predat Frantei si "sa colaboreze cu autoritatile franceze". Declaratia a fost facuta joi prin intermediul unuia dintre avocatii sai, Cedric Moisse.

Citeşte şi: Caz halucinant: Un primar PNL și-a pierdut mandatul după ce a fost prins băut

Astfel, Abdselam devine tinta numarul 1 a Statului Islamic, pentru care a operat si a comis atacurile teroriste din noiembrie, anul trecut, in Paris. Acceptul sau de a colabora cu autoritatile franceze este o lovitura puternica data Statului Islamic. Abdeslam (26 de ani) nu a fost scos joi dimineata din inchisoarea din Bruges (nord-vest) pentru audierea sa in fata curtii de apel de la Bruxelles, consacrata examinarii mandatului de arestare european emis pe numele sau de catre Franta, dupa atentatele din noiembrie trecut soldate cu 130 de morti. Audierea a fost amanata pentru ora locala 16:00 (14:00 GMT) pentru a lasa timp procurorului sa discute cu Abdeslam in inchisoare, le-a declarat jurnalistilor Cedric Moisse. "Va confirm ca Salah Abdeslam doreste sa fie predat autoritatilor franceze" a reiterat avocatul acestuia. "Prin urmare, el este de acord cu punerea in aplicare a mandatului de arestare european si va pot confirma, de asemenea, ca el doreste sa coopereze cu autoritatile franceze", a mai adaugat acelasi avocat.

Citeşte şi: Microsoft îşi arată puterea: A finanţat cumpărarea unui alt gigant al internetului

Parchetul federal belgian 'nu se opune' extradarii lui Abdeslam in Franta, a declarat, la randul sau, un purtator de cuvant al institutiei, Eric Van der Sypt. Decizia Curtii de Apel - care va delibera cu usile inchise - urmeaza sa intervina cel tarziu vineri, cand expira termenul de 15 zile de la arestarea lui Abdeslam. Acesta a fost audiat a doua zi dupa arestarea sa de catre anchetatori belgieni, dand impresia initial ca ar putea sa colaboreze cu anchetorii, dar refuzand ulterior sa mai vorbeasca. Audiat din nou la 22 martie, imediat dupa atentatele de la Bruxelles (32 de morti), el a refuzat 'sa faca cea mai mica declaratie', conform Agerpres.

Citeşte şi: Americanii dau vestea începutului de an: L-au ucis pe numărul 2 din Statul Islamic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.