Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sălaj celebrează 'Ziua Europei' printr-o masă rotundă cu cetăţeni din UE care lucrează în Zalău

UE Uniunea europeana

Poveştile de viaţă ale unor cetăţeni din ţări ale Uniunii Europene, care locuiesc în Sălaj şi muncesc în cadrul unei multinaţionale din Zalău, au constituit subiectul principal al mesei rotunde "Europa din Sălaj", organizată vineri, de Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean, pentru a marca Ziua Europei, sărbătorită anual în data de 9 mai.

Potrivit unei informări de presă dată publicităţii de Instituţie Prefectului Sălaj, la eveniment au participat prefectul Dari Toma, subprefectul Andrea Ciortea şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, alături de un polonez, un cetăţean german şi o familie din Franţa, cu toţii angajaţi ai unei multinaţionale din Zalău, scrie Agerpres.ro.

În deschiderea evenimentului, prefectul Dari Toma a menţionat că, potrivit datelor puse la dispoziţia Instituţiei Prefectului de către Biroul pentru Imigrări, în Sălaj se află înregistraţi 610 cetăţeni din alte ţări ale Uniunii Europene, dintre care 458 cu rezidenţă temporară şi 152 cu rezidenţă permanentă. Principalele ţări de provenienţă sunt Italia, cu 256 cetăţeni, Ungaria - 94 cetăţeni, Franţa - 60 de cetăţeni, Germania - 40 de cetăţeni, Belgia - 24 cetăţeni şi Spania - 13 cetăţeni.

"Evenimentul de astăzi doreşte să marcheze, la nivel judeţean, Ziua Europei, în cadrul unei mese rotunde prin care, alături de invitaţii noştri, să încercăm să înţelegem, la 14 ani de la aderarea Românei la Uniunea Europeană, ce înseamnă, de fapt, Europa, pentru Sălaj, din punct de vedere al celor care au ales să muncească, să trăiască şi să se stabilească în judeţul nostru. (...) Pentru că Franţa este una din ţările fondatoare ale Uniunii Europene, iar o companie din această ţară a ales Sălajul pentru două din fabricile sale, ne bucurăm că au ales să fie astăzi alături de noi câţiva cetăţeni europeni care muncesc în cadrul punctelor de lucru din Zalău ale Michelin România", a precizat prefectul judeţului Sălaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.