Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariile bugetarilor vor fi '3 în 1': angajații la stat vor primi un venit fix, sporuri și un bonus de performanță

Raluca Turcan Facebook
salarii, bugetari, poartă, acces

În noua lege a salarizării, bugetarii vor avea un salariu fix căruia i se adaugă sporuri și o parte variabilă, în funcție de performanță, a explicat joi, la Antena 3, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Salariul unui bugetar ar putea astfel să oscileze de la o lună la alta în funcție de cât de performant ește la locul de muncă.

  • „La fiecare venit al unui angajat din sistemul public vom avea salariu brut de încadrare, vom avea sporurile pe care le obține datorită locului unde își desfășoară munca (ca și acum), fiindcă acele sporuri sunt date de condițiile unde își desfășoară locul de muncă, adică dacă avem un medic, urgentist sau ATI, sporul provine de la faptul că acelea sunt condițiile de muncă pe care le are. Ei bine, sporurile reprezintă o altă componentă, dar care trebuie să se încadreze în maximum 20% pe ordonator de credite. Vom mai avea această parte care ține de un bonus de performanță, pe care angajații care îndeplinesc criterii le vor primi. Aceste criterii vor fi stabilite prin lege la nivel general și apoi de fiecare ordonator de credit”, a declarat ministrul Muncii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.