Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salma Hayek, 'înfuriată' de slaba reprezentare a actorilor latino la premiile Oscar - VIDEO

www.celebs-life.com
Salma Hayek

Salma Hayek a fost prima actriță mexicană care a obținut o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun rol feminin. A fost în 2003 pentru 'Frida', iar de atunci doar două actrițe latino, Catalina Sandino Moreno și Penelope Cruz, au repetat această ispravă, ceea ce o "înfurie" pe Salma Hayek, potrivit interviului său acordat agenției EFE.

"Nu se pomenește deloc despre acest lucru iar asta mă înfurie", a spus Salma Hayek, referindu-se la absența actorilor latino din nominalizările de la categoriile pentru interpretare la premiile Oscar, dincolo de controversele cu privire la absența nominalizărilor pentru actorii afro-americani la edițiile din 2015 și 2016.

Citeşte şi: 200 de scriitori vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin

"Când m-au nominalizat pe mine, la ediția anterioară au câștigat Halle Berry și Denzel Washington. Toată lumea vorbea despre actorii afro-americani la Oscar. Însă alături de mine mai erau și Pedro Almodovar, Gael Garcia Bernal, Alfonso Cuaron... Eu am fost prima hispanică din istorie nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriță — prima latino-americană a fost brazilianca Fernanda Montenegro — dar nimeni nu a comentat nimic. Nu a fost menționat niciodată", a spus Salma Hayek.

"Acum chiar dacă nu vor să ne menționeze, regizori mexicani precum Cuaron și Alejandro (Iniarritu) au acaparat Oscarurile. Deja suntem prezenți. Există o evoluție, dar nu are prea mult efect. Nu există o recunoaștere privind prezența și valoarea noastră", a precizat actrița mexicană.

Hayek a încheiat recent filmările, realizând una din cele mai bune interpretări din cariera sa, la filmul 'Beatriz at Dinner'. Nu crede însă că va putea fi nominalizată, deoarece premiera va avea loc prea aproape de anunțarea nominalizărilor. "Pot doar să-mi fac iluzii. Toată lumea vorbește acum despre asta, dar suntem de abia la mijlocul verii", a subliniat ea.

Filmul, care cu siguranță nu va intra în atenția premiilor Oscar, însă de care Hayek se declară foarte mândră, este thriller-ul de acțiune 'The Hitman's Bodyguard', care a fost lansat săptămâna trecută pe marile ecrane și ai cărui protagoniști sunt Ryan Reynolds și Samuel L. Jackson.

"Cred că Ryan și Samuel vor deveni un cuplu clasic, gen Mel Gibson și Danny Glover, în 'Lethal Weapon'', a spus actrița care o interpretează pe Sonia, soția personajului jucat de Jackson, o femeie ieșită din comun, plină de tatuaje cu o înclinație neobișnuită spre violență. "Scenariul este foarte bun, iar casting-ul este ideal, pentru că îi lasă pe actori să fie ei înșiși. Este o combinație extraordinară", spune ea.

Citeşte şi: Morrissey va lansa un nou album de studio, ce conține numeroase piese cu mesaj politic - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.