Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salonul mondial al turismului de la Paris a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus

DailyBusiness
turism medical

Salonul mondial al turismului de la Paris, care urma să se deruleze între 12 şi 15 martie şi să primească peste 100.000 de vizitatori, a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus, au anunţat luni organizatorii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul francez a anunţat sâmbătă că toate "adunările de peste 5.000 de persoane în mediu închis" vor fi anulate, precum şi cele care de desfăşoară "în mediu deschis când prilejuiesc amestecuri de populaţii provenite din zone unde este posibil ca virusul să circule".

"Cea de a 45-a ediţie a Salonului de turism şi cea de a 36-a ediţie a Salonului 'Destinaţii naturale', prevăzute să aibă loc între 12 şi 15 martie, sunt anulate pentru a respecta dispoziţiile autorităţilor publice şi în acord cu clienţii şi partenerii noştri", se menţionează în comunicatul organizatorului Comexposium.

El a precizat că "a discutat cu autorităţile competente despre fiecare dintre saloane şi nu a luat uşor decizia anulării evenimentelor".

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

"Deci nu luăm această decizie cu inima uşoară, conştienţi de consecinţele economice pentru expozanţii noştri profesionişti din turism, în această perioadă deja complicată pentru sector. Totuşi, trebuie să respectăm recomandările şi precauţiile autorităţilor în numele sănătăţii şi a securităţii publicului", a precizat organizatorul.

Vinerea trecută, salonul internaţional al turismului (ITB) de la Berlin - care îl precede pe cel de la Paris şi care urma să se desfăşoare între 4 şi 8 martie - a fost şi el anulat din cauza epidemiei de Covid-19.

Franţa are în prezent 191 de cazuri confirmate de coronavirus, a declarat luni seară şeful serviciului de sănătate publică, Jerome Salomon, în creştere faţă de 130 în ziua precedentă. Trei persoane au murit până acum din cauza contaminării cu noul coronavirus, a mai precizat el, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.