Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Salvă de salut' - Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice la puțin timp după ce Joe Biden a părăsit regiunea

KCNA
Coreea de Nord, rachete balistice intercontinentale

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice la doar câteva ore după ce preşedintele american Joe Biden a părăsit regiunea, notează mediafax.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Biden, care a plecat din Japonia marţi seara, a fost informat cu privire la lansări şi va continua să primească informaţii actualizate.

Statul Major al Coreei de Sud a declarat că cele trei rachete balistice au fost lansate în mai puţin de o oră. Coreea de Nord a efectuat o serie de lansări de rachete în acest an, de la arme hipersonice până la testarea celor mai mari rachete balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată în aproape cinci ani. De asemenea, se pare că se pregăteşte să testeze o armă nucleară pentru prima dată din 2017, relatează Reuters.

Oficiali americani şi sud-coreeni au avertizat recent că Coreea de Nord pare pregătită pentru un alt test de armament, posibil în timpul vizitei lui Biden, care a fost prima sa călătorie în Asia în calitate de preşedinte.

Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane a declarat că are cunoştinţă de lansări "multiple". Acestea au evidenţiat "impactul destabilizator al programului ilicit de armament al RPDC", dar nu au reprezentat o ameninţare imediată, a precizat comandamentul într-o declaraţie.

Evenimentul vine după un alt moment tensionat. În ultimele ore ale vizitei lui Biden în regiune, bombardierele ruseşti şi chinezeşti au efectuat marţi patrule comune în apropierea zonelor de apărare aeriană ale Japoniei şi Coreei de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.