Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamont România: Peste 60 de intervenţii în ultimele 24 de ore

salvamont

Salvamontinştii au primit, în ultimele 24 de ore, peste 60 de apeluri şi au intervenit în 50 de situaţii de urgenţă, ultima zi a minivacanţei fiind caracterizată printr-un număr foarte mare de turişti pe munte. Gradul mare de încărcare a pârtiilor, folosirea de mijloace de alunecare improvizate, legătura de schi reglată necorespunzător au fost principalele cauze de producere a accidentelor, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Salvamont România, potrivit news.ro.

Vezi și: Elena Udrea începe anul cu un mesaj violent: 'Măi lichelelor, ați uitat când lingeați clanța să vă sprijin'

Potrivit Salvamont România, ultimele 24 de ore au fost din nou pline pentru salvamontiştii din întreaga ţară, sfârşitul minivacanţei fiind caracterizat printr-un numar foarte mare de turişti pe munte, în special în zonele ce deţin domenii de practicare a sprturilor de iarnă.

”Gradul mare de încărcare a pârtiilor, folosirea de mijloace de alunecare improvizate, legătura de schi reglată necorespunzător au fost principalele cauze de producere a accidentelor”, anunţă Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, salvamontistii au avut peste 60 de intervenţii, dintre care prin Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 50 apeluri de urgenţă: 10 apeluri pentru Salvamont Gorj, 9 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 5 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 4 apeluri pentru Salvamont Bihor, 2 apeluri pentru Salvamont Cluj, 2 apeluri pentru Salvamont Caras-Severin, 2 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 4 apeluri pentru Salvamont Harghita, 5 apeluri pentru Salvamont Straja, 2 apeluri pentru Salvamont Alba, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Mureş, 1 apel pentru Salvamont Uricani, 1 apel pentru Salvamont Petrosani si 1 apel pentru Salvamont Valcea, restul apelurilor fiind transmise direct echipelor salvamont.

De asemenea, s-au primit şi 17 apeluri prin care se solicitau informaţii despre starea pârtiilor şi diferite zone montane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.