Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvarea TVR, în atenția Guvernului: Insolvența prezintă cele mai multe avantaje

tvr

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a trimis o scrisoare Parlamentului în care expune soluțiile tehnice pentru redresarea SRTV și a SRR, punând accent pe variantă insolvenței și pe avantajele ei, informează HotNews.

Potrivit documentului înaintat Legislativului, prima variantă ar fi reorganizarea SRTV și SRR ca două instituții publice, finanțate integral de la bugetul de stat, din venituri proprii sau combinat.
Această variantă ar presupune, printre altele, adoptarea în regim de urgență a unui proiect de lege care să prevadă reorganizarea SRR și SRTv și rectificarea Legii bugetului de stat pe anul 2016.
''Menționam că reorganizarea SRTv ca instituție publică presupune că deficitul bugetului general consolidat s-ar majora la nivelul unui an cu circa 100 de milioane de lei, iar în 2016 impactul asupra deficitului bugetar ar fi de 410 milioane lei-datorii comerciale și cheltuieli de funcționare'', se arată în scrisoare.
O altă variantă ar fi reorganizarea ca societăți comerciale, dar, în cazul în care nu sunt achitate datoriile restante sau societățile înregistrează alte datorii restante, procedura de insolvență ar putea fi cerută de orice persoană interesată.
Reorganizarea că regii autonome de interes național reprezintă o altă posibilă soluție.
În cazul tuturor celor trei soluții menționate mai sus este necesar să se prevadă instituirea obligației de colectare a taxelor de către toți furnizorii de energie electrică și limitarea comisionului perceput de către aceștia.
Intrarea SRTv în insolvență este soluția cu cele mai multe avantaje, în opinia semnatarului, ceea ce ar presupune ''adoptarea în regim de urgență a unui proiect de lege prin care să se completeze Legea 41/1994, în sensul că SRTv și SRR li se pot aplică numai acele dispoziții din legea 85/2014 pentru procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență care vizează redresarea activității și de excludere totală a procedurii falimentului".
Printre avantajele intrării SRTv în insolvență Anca Dragu a menționat posibilitatea redresării companiei printr-un plan de reorganizare, imposibilitatea furnizorilor de servicii-electricitate, gaze natural, apa, servicii telefonice-de a schimbă, refuză sau de a întrerupe serviciile.
De asemenea, TVR ar putea să participle la licitații și nu ar mai plăti dobânzi, majorări sau penalizări pentru datoriile deja existente la data deschiderii procedurii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.