Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvatorii indieni încep să scoată muncitorii blocați în tunelul din Himalaya

tunel india

Autoritățile indiene au anunțat, marți, că salvatorii au scos primii muncitori dintre cei 41 prinși în tunelul prăbușit din Hymalaia. Aceștia au fost prinși sub dărâmături timp de 17 zile, notează Mediafax.

Evacuarea persoanelor a început la mai mult de șase ore după ce salvatorii au săpat un tunel prin care să fie extrași muncitorii, potrivit Reuters.

„Primul a ieșit”, a declarat un oficial de salvare, în fața tunelului de 4,5 km din statul nordic Uttarakhand.

Ambulanțe cu luminile aprinse au ajuns la gura tunelului pentru a-i transporta pe muncitori la un spital aflat la aproximativ 30 km distanță.

Inițial, pentru salvarea lor au fost folosite echipamente de foraj, dar, după aproximativ 40 de metri, acestea s-au stricat din cauza stâncilor și metalelor întâlnite. De aceea, autoritățile au apelat la așa-numiții „mineri șobolani”, care sapă manual și folosesc pasaje înguste pentru a avansa.

Autoritățile indiene nu au spus ce a cauzat prăbușirea, dar în regiune se produc frecvent alunecări de teren, cutremure și inundații.

Tunelul face parte din autostrada Char Dham, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale premierului Narendra Modi, care vizează conectarea a patru locuri de pelerinaj hinduse printr-o rețea de 890 km de drumuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.