Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung anunță cele mai mari investiții din istorie: Pune la bătaie peste 160 de MILIARDE de dolari și vizează zeci de mii de noi locuri de muncă

samsung.com
samsung

Samsung Group a anunţat că în următorii trei ani va investi peste 160 de miliarde de dolari în domenii precum inteligenţa artificială (AI), tehnologia 5G, componente electronice pentru automobile sau în producţia biofarmaceutică, relatează Reuters.

Planul de investiții mai include şi crearea câtorva zeci de mii de noi locuri de muncă pe parcursul următorilor trei ani, la nivel global. Doar în Coreea de Sud se intenţionează crearea a 40.000 de noi locuri de muncă, scrie mediafax.ro.

Citește și: Parcare cu acces la metrou! Ce beneficii au șoferii

Nu în ultimul rând, grupul intenţionează să investească 22 de miliarde de dolari în inteligenţa artificială, având planuri de creştere a numărului de angajaţi din acest sector până la 1.000.

Pentru toate aceste planuri, dar nu numai, compania a rezervat un buget de peste 160 de miliarde de dolari, din care aproximativ 115,9 miliarde vor fi investiţi în Coreea de Sud.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Legea care lovește în mai mulți români a fost promulgată

Cea mai mare parte a acestor fonduri ar urma să vină de la Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri şi de cipuri de memorie din lume. Este totodată şi cea mai importantă companie a grupului.

Este primul plan de investiţii al companiei care urmăreşte o diversificare atât de mare, el venind pe fondul unor scăderi ale vânzărilor de smartphone-uri (mai ales de Samsung Galaxy S9) şi de semiconductori - categorii de produse esenţiale în vânzările companiei.

Citește și: Gabriela Firea scoate „armele” din dotare! Pe cine dă în judecată și de ce .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.