Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samuel Paty, profesorul decapitat în apropiere de Paris, va fi omagiat miercuri în Franţa

profesor decapitat

Palatul Elysee a anunţat că profesorul Samuel Paty, care a fost decapitat în apropiere de Paris, va fi omagiat la nivel naţional miercuri, relatează AFP.

Omagiul este organizat în coordonare cu familia profesorului, potrivit news.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Duminică, în mai multe oraşe din Franţa ar urma să aibă loc manifestaţii, dintre care una la Paris, la apelul sindicatelor din educaţie.

Sâmbătă, sute de persoane au manifestat la Nisa faţă de “un act barbar” şi pentru a apăra valorile democraţiei.

Samuel Paty a fost asasinat, vineri, la Conflans-Sainte-Honorine de un tânăr de origine cecenă, după ce le-a arătat elevilor caricaturi cu profetul Mahomed la un curs cu privire la libertatea de exprimare. Cecenul în vârstă de 18 ani, Abdoullakh A. a fost împuşcat mortal de poliţişti, asupra sa trăgându-se nouă gloanţe. Cunoscut cu antecedente de drept comun, dar nu pentru radicalizare, Abdoullakh A. a folosit un cuţit de 35 de centimetri pentru a-şi decapita victima în apropierea colegiului la care acesta era profesor. În telefonul său s-au găsit un mesaj adresat lui Emmanuel Macron, “conducătorul necredincioşilor” şi fotografia victimei decapitate, postate pe Twitter.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

Noaptea trecută, au fost arestaţi la Evreux părinţii, bunicul şi fratele tânărului. Alte cinci persoane au fost de asemenea arestate, între care şi tatăl unui elev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.