Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul sancțiunilor, Putin ia o măsură care o să-i bucure pe hipsteri: a cerut o nouă strategie pentru o industrie fundamentală inclusiv în România

Tass
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a cerut guvernului să pregătească o nouă strategie pentru industria auto până la 1 septembrie, asigurându-se că Federația Rusă are propriile tehnologii.

"Este necesar să facem acest lucru până la 1 septembrie, solicit guvernului să facă acest lucru, să elaboreze și să aprobe o strategie actualizată pentru dezvoltarea industriei auto, ținând cont de realitățile de astăzi. Și, bineînțeles, elementul său cheie ar trebui să fie disponibilitatea propriilor tehnologii și industrii critice ale Rusiei", a declarat Putin, joi, la o întâlnire pe tema industriei auto, relatează Interfax. "În plus, nivelul lor ar trebui să asigure competitivitatea globală a industriei noastre în ansamblu", a adăugat el.

„Prețurile au crescut brusc”

Putin a atras atenția și asupra faptului că prețurile pentru mașinile din Federația Rusă ar trebui să fie accesibile pentru consumatori. "Acum trebuie acordată o atenție deosebită pieței autoturismelor, în care există un deficit de aprovizionare, iar prețurile au crescut brusc. Aș asculta opinia ministrului finanțelor: prețurile noastre scad într-adevăr pe metal, cursul de schimb s-a schimbat și, desigur, acest lucru ar trebui să afecteze prețurile. Nici măcar nu mă refer la alte componente care să împingă prețurile în sus – și aici, probabil, se pot face niște pași în direcția de care avem nevoie și, cel mai important, în direcția cea bună pentru oameni", a spus Putin. "Este necesar să se asigure disponibilitatea mașinilor pentru cetățeni. Și îl rog pe ministrul Industriei să analizeze cu atenție acest lucru, inclusiv cu colegii din celelalte departamente ale noastre", a adăugat președintele rus.

Putin vrea mașini electrice

În acest context Putin a sustinut initiativa de crestere a productiei de autoturisme electrice, a informat ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, în urma unei întâlniri cu președintele rus.

"Având în vedere faptul că au fost deja semnate contracte speciale de investiții pentru producția de mașini electrice și ținând cont de planurile producătorilor noștri auto de a crește producția acestor echipamente, considerăm că acesta este unul dintre domeniile promițătoare. Președintele a susținut această inițiativă", a declarat Manturov reporterilor.

Vezi și; Cu Iohannis la Kiev, Lavrov ia la țintă Chișinăul: 'Desigur, ei încearcă clar să transforme Moldova într-o a doua Ucraină'

"Și principalul lucru este unificarea, adică dacă statul oferă măsuri de sprijin, în special pentru împrumuturi preferențiale pentru dezvoltarea componentelor auto, atunci este important ca producătorii auto să găsească un teren comun pentru unificare - undeva pe motoare, undeva pe transmisia automată, ei bine, pe platformă în ansamblu, inclusiv pe fitinguri, pe componente și ansambluri", a spus ministrul.

Manturov a adăugat că "președintele și-a stabilit sarcina de a extinde competențele în ingineria auto, de a construi aceste domenii de bază, astfel încât industria noastră să fie cât mai independentă posibil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.