Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile nu impresionează Kremlinul: Federația Rusă promite o replică 'severă'

kremlin

Rusia a promis joi o replică "severă" la sancţiunile europene impuse împotriva ei, dând asigurări că acestea "nu vor împiedica" ajutorul acordat de Moscova separatiştilor în războiul împotriva Ucrainei, informează AFP.

"Conform principiului de reciprocitate, care este baza dreptului internaţional, vom lua măsuri de retorsiune severe", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe rus, într-un comunicat.

"Măsurile inamicale ale UE la adresa Rusiei (...) nu vor putea împiedica dezvoltarea progresivă" a legăturilor dintre Moscova şi republicile separatiste din Ucraina şi "furnizarea unei asistenţe pentru acestea din urmă", a adăugat el.

Occidentul se pregătea joi să impună sancţiuni economice de anvergură împotriva Rusiei, vizând în special accesul ei la pieţele europeană şi americană.

UE a impus deja o "restricţionare" a capacităţilor de finanţare a statului rus, a guvernului său, precum şi a Băncii Centrale a Rusiei.

La rândul său, Berlinul a suspendat săptămâna aceasta punerea în funcţiune a noului gazoduct strategic ce leagă Rusia de Germania ocolind Ucraina, Nord Stream 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.