Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sânge românesc pe frontul din Ucraina: Guvernul României donează sânge pentru răniții din țara vecină

nicolae ciuca sange

România donează Ucrainei alimente, muniție și medicamente în valoare de 3 milioane de euro. Anunțul a fost fîcut de premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, a mai spus șeful Guvernului, reprezentanții executivului vor dona sânge pentru răniții de pe front.

„Au nevoie de solidaritate în aceste momente. În această dimineață am decis ca o serie de materiale și echipamente să fie trimise în Ucaina. E voba de căști, veste antiglonț, muniție, alimente, apă și medicamente, în valoare de peste 3 milioane de euro.

Guvernul o să doneze sânge pentru a declanșa o campanie prin care să ajutăm răniții în războiul din Ucraina. Am fost sprijiniți de societaea civilă și vreau să le mulțumesc.

Din această seară vom avea un transport care va pleca spre Ucraina. Cei care vor să facă acest gest de solidaritate să acceseze platforma guvernului, astfel încât să direcționăm aceste ajutoare unde e nevoie. Le cer tutuor membrilor cabinetului să ia măsuri concrete, pentru a putea gestiona aceste chestiuni”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„La nivelul Guvernului funcționează o platformă pe care s-au înscris acești donatori, acești oameni de bine, și în momentul de față am reușit să gestionăm și să coordonăm toate aceste materiale și echipamente și începând din această seară vom avea un prim transport care va pleca spre Ucraina. În continuare îi rog pe toți cei care vor să facă acest gest de solidaritate să acceseze această platformă și în felul acesta vom putea să direcționăm toate aceste ajutoare acolo unde este nevoie și într-un mod cât se poate de bine coordonat și gestionat”, a declarat duminică premierul, înaintea ședinței de Guvern.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” este accesibilă începând de sâmbătă și centralizează ofertele de ajutor pentru Ucraina.

Guvernul României a făcut acest anunț și în limba ucraineană, pe pagina de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.