Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanitas Iași: Angajații din sănătate ar putea primi salarii mai mici cu 500 de lei

jurnalul.ro
protest sanatate

Câteva mii de angajați din sănătate ar putea primi, în ianuarie, salarii mai mici cu 500 de lei, din cauza renunțării la sumele compensatorii de care au beneficiat anul trecut și a introducerii indemnizației de hrană în sporuri, susține președintele Sanitas Iași, Iulian Cozia, scrie Mediafax.

Președintele Sanitas Iași, Iulian Cozia, a declarat,  după o întrevedere cu prefectul județului Iași la care s-a discutat situația salarizării anumitor categorii de angajați din sistemul de sănătate, că unii angajați riscă să primească în luna ianuarie cu până la 500 de lei mai puțin față de anul trecut.

„Anul trecut, pentru menținerea veniturilor aceste categorii, au beneficiat de sume compensatorii. Astăzi, când noi discutăm, aceste sume le sunt retrase și în realitate veniturile lor nu vor fi crescute în mare parte a angajaților cu niciun leu sau doar pentru câțiva dintre angajați în cel mai fericit caz vor fi menținute la nivelul anului 2018, în condițiile în care s-a vehiculat că în acest an va fi o creștere și pentru ceilalți angajați care nu au beneficiat de majorări în anul 2018”, a spus președintele Sanitas Iași.

Citește și: Sorina Pintea decide marți dacă declară epidemie de gripă

Acesta a adăugat că situația este cauzată de retragerea sumelor compensatorii de care au beneficiat angajații anul trecut, de introducerea indemnizației de hrană în sporuri, dar și de diminuarea sporurilor pentru orele lucrate sâmbătă și duminică.

„Sunt situații dramatice în care angajații au fost anunțați că pentru orele pe care le lucrează sâmbăta și duminica vor primi un spor doar de cinci la sută, în condițiile în care anul trecut acest spor a fost plătit cu spor de sută la sută. Calculele noastre arată că vor fi pierderi de 400-500 de lei”, a declarat Iulian Cozia.

Aceste modficări afectează câteva mii de persoane precum personal auxiliar, prihologi, chimiști, fizicieni care lucrează în unitățile de primire urgențe, în Anestezie Terapie Intensivă, la Spitalul municipal din Pașcani sau cei din Direcția Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Potrivit reprezentantului Sanitas Iași, soluția ar fi modificarea de către Guvern a actului normativ care a inclus indemnizația de hrană în procentul de sporuri sau acordarea de către Consiliul Județean a unui procent de sporuri mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.