Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea decide marți dacă declară epidemie de gripă

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este așteptată să decidă marți, după publicarea datelor de la Institutul Național pentru Sănătate Publică referitoare la gripă, dacă declară sau nu epidemie de gripă în România. Numărul deceselor în acest sezon a ajuns deja la 47, scrie Mediafax.

Pentru ca ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să declare stare de epidemie trebuie ca marți, datele Institutului Național pentru Sănătate Publică să arată un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a anunţat deja că dacă va fi declarată epidemie, cursurile nu vor fi suspendate, precizând că dacă numărul de elevi absenți într-o unitate de învăţământ e de 20% aceasta poate fi închisă.

Citește și: Rovana Plumb răspunde la atacurile lui Adrian Țuțuianu: acuzații dure la adresa fostului lider PSD

De la începutul sezonului, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 47. Ultimele cazuri sunt cele ale unor femei, în vârstă de 48 și respectiv 64 de ani, ambele din județul Timiș, confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, care au murit luni, 28 ianuarie în timp ce o altă femeie în vârstă de 47 de ani din județul Constanța a murit sâmbătă, 26 ianuarie. Totodată, un bebeluș în vârstă de 11 luni, din județul Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit vineri, 25 ianuarie. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Doar în patru cazuri de deces provocat de gripă, victimele nu sufereau și de alte boli, potrivit minstrului Sănătății, Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.