Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șantaj și presă: Florin Paraschivescu şi Doru Iuga, plasaţi în arest la domiciliu

doruIuga

Directorul publicaţiei "Atac de Buzău", Florin Paraschivescu, şi Doru Iuga, reţinuţi pentru şantaj, au fost plasaţi duminică, 18 octombrie, în arest la domiciliu printr-o hotărâre a Judecătoriei Buzău, în timp ce soţia lui Paraschivescu, Oana Galanton, a fost pusă sub control judiciar.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore, informează Mediafax.

Directorul publicaţiei "Atac de Buzău", Florin Paraschivescu, soţia acestuia, şi fostul director al postului OTV Doru Iuga, redactor al săptămânalului buzoian, au fost reţinuţi, vineri seară, pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.

"Cei trei sunt bănuiţi că, începând din vara anului 2014, ar fi ameninţat bărbatul şantajat cu publicarea unor informaţii defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1.000 lei/lunar, sub forma plăţii unui contract. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin ameninţarea cu publicarea unor informaţii defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum şi obţinerea de foloase personale", se arăta în comunicat poliției.

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Săptămânalul "Atac de Buzău" a apărut pe piaţa media buzoiană în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa unor oameni de afaceri şi a unor primari din localităţile judeţului.

Sursa foto: Adevărul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.