Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Şantajul' ţine pe loc tronsonul A1 Lugoj-Deva, cu 16 zile înainte de deschidere; CNAIR a reziliat contractul

Facebook Răzvan CUC
Șantier Autostrada Lugoj – Deva.

Asociaţia Pro Infrastructură a anunţat, miercuri, că Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractul lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, cu 16 zile înainte ca tronsonul să fie deschis traficului, potrivit NEWS.ro.

'La 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc şi executanţii lui din CNAIR au persistat în şantajarea constructorului şi obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanţiei tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii', a anunţat ONG-ul, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: ROBOR la cel mai jos nivel din 2018; Indicele a coborât la 3,15%

Reprezentanţii asociaţiei susţin că nodul Holdea, parte a altui contract cu acelaşi antreprenor, nu este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite ”nu a fost inclus şi nici plătit în cel reziliat astăzi”.

În concluzie, inaugurarea celor 21 de km devine incertă.

'Singurul lucru sigur este că statul român va pierde definitiv garanţia de 4 ani şi că vom avea mulţi ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului', a anunţat asociaţia.

Autostrada A1 are o lungime de circa 580 de kilometri şi asigură legătura între Bucuresti şi vama Nădlac, la graniţa cu Ungaria, trecând prin Piteşti, Sibiu, Timişoara şi Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.