Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte dealeri de droguri arestaţi după o acţiune a poliţiştilor şi procurorilor

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Şapte persoane care vindeau droguri au fost arestate preventiv pentru 30 de zile după o acţiune a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Hunedoara, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, joi, printr-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

"În urma celor 15 percheziţii efectuate, la data de 26 septembrie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara, 7 persoane au fost reţinute pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc şi mare risc. Ulterior, în cursul zilei de ieri, 27 septembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile", precizează sursa citată.

De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate aproximativ un kilogram de cristal (3-CMC, drog de mare risc) şi peste 500 de grame de canabis, instrumente folosite pentru porţionarea şi cântărirea drogurilor, precum şi 40.935 de lei şi 2.835 de euro, existând bănuiala că ar proveni din vânzarea de droguri.

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2022, o persoană bănuită ar fi racolat mai mulţi tineri, consumatori de droguri, constituind un grup infracţional organizat, în scopul cumpărării de droguri, la preţuri de 30 - 50 de lei gramul şi vânzării, ulterioare, cu 150 - 250 de lei doza.

"Pentru membrii grupului infracţional care ar fi avut rolul de a intermedia tranzacţii (dealeri) ar fi fost fixat un preţ preferenţial de 100 de lei gramul de cristal (3-CMC, drog de mare risc)", a mai arătat DIICOT.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.