Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte soldaţi turci au fost ucişi sâmbătă în nordul Siriei

siria, mayadin

Şapte soldaţi turci au fost ucişi sâmbătă în nordul Siriei, dintre care cinci în atacul asupra unui tanc, în cursul operaţiunii contra unei miliţii kurde considerate "teroristă" de către Ankara, dar aliată a Statelor Unite, a anunţat armata turcă, citată de AFP, scrie agerpres.ro

Ziua de sâmbătă este cea mai sângeroasă pentru armata turcă de la lansarea acestei ofensive, intitulată "Ramura de măslin" şi efectuată cu sprijinul rebelilor sirieni. 

Cei cinci militari se aflau într-un blindat care a fost lovit, în nord-estul regiunii Afrin, a indicat armata turcă, într-un comunicat. 

Anterior, aceasta precizase că un soldat a fost ucis sâmbătă în confruntările cu combatanţii kurzi, iar un altul şi-a pierdut viaţa într-un atac în provincia Kilis, de la frontiera turcă. 

Armata turcă a ripostat cu lovituri aeriene, distrugând refugii şi ascunzători de arme. 

Cu aceste noi pierderi, numărul soldaţilor turci care au murit în ofensiva lansată pe 20 ianuarie a ajuns la 14. 

De cealaltă parte, Ankara dă asigurări că aproximativ 900 de luptători ai Unităţilor de apărare a poporului (YPG) au fost ucişi în 15 zile de ofensivă, o cifră imposibil de verificat din surse independente. 

Dar analiştii şi observatorii de pe teren afirmă că Turcia nu a preluat până acum controlul decât asupra unor suprafeţe de teritoriu din jurul frontierei, fără să se apropie de oraşul Afrin. 

Ofensiva asupra acestei localităţi complică şi mai mult găsirea unei soluţii la războiul din Siria, care, din 2011, s-a soldat cu peste 340.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.