Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săpunurile ne pot îmbolnăvi de cancer

radiovacanta.ro
sapun

Mâncăm sănătos, bem apă purificată, realizăm chiar şi programe de detoxifere. Ceea ce însă puţini oameni conştientizează este cantitatea de toxine pe care o absorbim prin piele. Iar săpunul conţine numeroase chimicale suspecte, vopseluri, arome, substanţe despre care nici nu ştim că ar trebui să ne ferim.

Aşa că dacă doriţi să minimizaţi expunerea la aceste toxine ascunse, ar fi bine să optaţi pentru săpunuri naturale.

„Multe persoane au pielea sensibilă şi nu reacţionează deloc bine la săpunurile din comerţ. Cu ajutorul unui săpun natural poţi reduce şi chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredienţii chimici iritanţi. Săpunurile naturale au ingredinete care nu au fost produse cu ajutorul ierbicidelor, fertilizatorilor chimici sau pesticidelor, multe dintre acestea recunoscute ca fiind cancerigene”, explică Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural.

La fel ca şi în cazul alimentelor, atunci când achiziţionăm produse cosmetice trebuie să ştim să citim etichetele. Asiguraţi-vă că ingredientele sunt 100% naturale şi vin din surse naturale. Cele mai obişnuite ingrediente dintr-un săpun natural sunt: uleiul de cocos, de măsline, avocado, shea, laptele de capră şi cocos, uleiurile esenţiale, untul de shea african plus multe plante medicinale: muşeţel, lavandă, gălbenele.

Atunci când alegeți săpunul uitați-vă cu atenție să nu conțină coloranți artificiali și parfum, pentru că acestea sunt chimicale sintetice. Dacă vreți un miros plăcut puteți cumpăra săpunuri pe bază de coloranți și uleiuri esențiale naturale. Un alt ingredient pe care ar trebui să-l cautați în săpunurile naturale este bentonitul, folosit pentru a crește clăbucul și recunoscut pentru proprietățile detoxifiante, deoarece se leagă de toxine și le scoate din corp, informează Click Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.