Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarabanda rachetelor balistice continuă! În pofida avertismentelor primite, Coreea de Nord pune paie pe foc

racheta balistica Rusia

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în largul coastei sale estice, a anunţat miercuri armata sud-coreeană, dar nu au fost disponibile imediat alte detalii, cum ar fi raza de zbor a proiectilului, transmit Yonhap şi Reuters.

Lansarea este cea mai recentă dintr-un an record de teste cu rachete efectuate de Nord, inclusiv un test cu o rachetă balistică intercontinentală săptămâna trecută, într-un moment în care există temeri tot mai mari că Phenianul s-ar putea pregăti pentru primul său test al unui dispozitiv nuclear din 2017.

Tot miercuri, armata sud-coreeană a anunţat că a recuperat şi analizat resturi ale unei rachete lansate de Phenian peste linia care serveşte drept graniţă maritimă de facto între cele două ţări. Bucata recuperată, de trei metri lungime şi doi metri lăţime, a fost identificată ca fiind o rachetă nord-coreeană SA-5, a precizat Ministerul sud-coreean al Apărării într-un comunicat preluat de AFP.

Racheta SA-5 poate fi folosită şi ca rachetă sol-sol. Rusia a folosit recent o rachetă sol-aer similară ca rachetă sol-sol în războiul din Ucraina, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.