Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şarapova nu e singură: Sute de sportivi au apelat la Meldonium anul trecut

doping

Circa 490 de sportivi de la Jocurile Europene de la Baku din 2015, dintre care 13 medaliați, ar fi consumat Meldonium, substanță plasată de la 1 ianuarie în lista produselor interzise de AMA, potrivit unui articol apărut în British Journal of Sports Medicine de miercuri.

La Jocurile Europene de anul trecut au participat circa 6.000 de sportivi. Cercetările au fost efectuate sub patronajul comitetelor olimpice europene și au determinat Agenția mondială antidoping (AMA) să plaseze în 2016 Meldonium pe lista produselor dopante, substanță până atunci autorizată. Rezultatele, pozitive în 15 din cele 21 de discipline prezente la Jocurile Europene, se bazează pe informații furnizate voluntar de sportivi și de echipele medicale, precum și pe controalele antidoping efectuate în timpul competiției.

Starul tenisului rus Maria Șarapova a anunțat luni că a fost controlată pozitiv la acest medicament la Openul Australiei. Jucătoarea cu cinci titluri de Mare Șlem a dezvăluit că Federația internațională de tenis a notificat-o pe 2 martie că unul din eșantioanele sale prelevate pe 26 ianuarie la Melbourne a fost pozitiv. Meldonium se află la baza unui medicament care protejează celulele cardiace, vândut doar în țările din Europa de Est, și folosit ca dopaj în ultimii ani.

De la intrarea în vigoare a interzicerii sale și până când Șarapova a făcut anunțul, adică două luni, 12 sportivi au fost controlați pozitiv, între care atleta suedeză de origine etiopiană Abeba Aregawi, campioană mondială la 1.500 m în 2013, ciclistul rus Eduard Vorganov, patinatoarea rusă Ekaterina Bobrova, biatloniștii ucraineni Olga Abramova și Artem Tocicenko, maratonistul etiopian Endeshaw Negesse, precum și șase luptători georgieni, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.