Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbătoare la Nantes. PS Marc Nemțeanul reamintește că oamenii sunt chemați să creadă și să-l cunoască pe Dumnezeu

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

Episcopul vicar Marc Nemțeanul a liturghisit duminică, 12 iulie, în Parohia românească „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Nantes, Franța, notează Basilica.ro.

Comunitatea parohială a fost în sărbătoare cu acest prilej, ziua de duminică fiind considerată o serbare a hramului care a avut loc pe 29 iunie în condiții mai restrânse din cauza actualei pandemii.

La predică, Preasfințitul Părinte Marc a vorbit despre vindecarea a doi demonizați prezentată de textul evanghelic duminical. El a constatat că „demonii îl recunosc pe Hristos Domnul ca fiind Fiul lui Dumnezeu” iar acest lucru „ne arată că noi, oamenii, trebuie să facem mai mult”.

În acest context, ierarhul l-a citat pe Sfântul Sofronie.

„Sfântul Sofronie de la Essex, pomenit pe 11 iulie, ne spunea că a crede în Dumnezeu este un lucru, iar a-L cunoaște pe Dumnezeu este alt lucru. De aceea dacă credem în Dumnezeu și această credință nu schimbă nimic în viața noastră, noi de fapt nu credem în El și nici nu-L cunoaștem. Oamenii sunt chemați să creadă și să-l cunoască pe Dumnezeu”, a explicat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

La finalul slujbei, a luat cuvântul părintele paroh Adrian Iuga, care a mulțumit Preasfințitului Părinte Marc pentru că a vizitat comunitatea din Nantes la câteva săptămâni de când autoritățile franceze au permis reluarea vieții liturgice în prezența credincioșilor.

PS Marc la Berna

Sâmbătă, 11 iulie, PS Marc Nemțeanul a fost prezent în Parohia românească „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Berna, Elveția. Acolo a avut loc hirotonia în preot a diaconului Cătălin-Ionel Mija, informează Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM).

La slujba de sâmbătă au participat și credincioși din Basel și Zurich, biserica din Berna oferind suficient spațiu pentru a primi, în siguranță, un număr mai mare de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.