Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbătoare mare pentru ortodocşii din România: Ce este INTERZIS să faci ASTĂZI, de Sfântul Andrei

https://www.crestinortodox.ro
Sfantul Andrei

30 noiembrie este o zi extrem de importantă în calendarul creştin ortodox. Astăzi se sărbătoreşte Sfântul Andrei, o sărbătoare foarte mare pentru toţi credincioşii. Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul României.

În această zi extrem de importantă sunt foarte multe lucruri care este interzis să le faci.

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală

Nu se ţese şi nu se toarce lână. Femeile nu au voie sa foloseasca acul si ata in ziua Sfantului Andrei deoarece Maica Domnului le va pedepsi. Este o zi sfanta in care trebuie sa ne rugam si sa ne odihnim.

Nu ai voie să îţi aranjezi părul. Nu ai voie nici macar sa iti piepteni parul in aceasta zi de sarbatoare. Se spune ca daca iti piepteni parul si cad cateva fire, atatea fire cate vor fi pe dintii pieptanului inseamna numarul de ghinioane care te vor paste in anul ce vine.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

NU AI VOIE SA MUNCESTI DELOC Trebuie sa te odihnesti deoarece, asa cum spune traditia, oamenii care isi cauta de lucru se pot imbolnavi, pot intampina o serie de necazuri.

Nu vorbi spurcat. Persoanele care vorbesc spurcat in aceasta zi sau il manie pe Dumnezeu risca sa se inece, sa aiba ameteli sau sa isi arda limba de la ciorba.

Citește și: Lovitură de proporţii în Europa cu implicaţii MAJORE în România: Afacere de miliarde în Marea Neagră – o mare bancă îşi DISTRUGE concurenţa

Nu poeni nimic de lupi.  Aceasta zi este cunoscuta si ca Ziua Lupilor. Se spune ca aceste animale coboara din munti si ameninta copiii si gainile oamenilor de la tara.

Goleşte soba de cenuşă. Trebuie sa iti cureti soba daca vrei ca anul ce vine sa fie unul prosper. Fa asta cu o zi inainte de Sfantul Andrei astfel incat sa ai noroc la bani si sa te intelegi bine cu rudele si prietenii, conform teotrandafir.ro.

Citește și: Surpriză de proporții la Antena 1: Cine a câștigat marele premiu ‘Chefi la cuţite’ și a încasat premiul de 30.000 de euro

Andrei a fost un apostol al lui Iisus Hristos, frate cu Simon Petru. Potrivit Evangheliei dupa Ioan, Andrei ar fi fost mai intai ucenicul lui Ioan Botezatorul care i-a recomandat sa il urmeze pe Iisus din Nazaret.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.