Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbători îmbelşugate după gratii: 200 de deţinuţi primesc permisii, restul mese încărcare de bucate tradiţionale

gratii

Peste 500 de permisiuni de ieşire din penitenciar au fost aprobate pentru luna aprilie, iar aproape 200 dintre acestea sunt puse în aplicare în intervalul 24 - 30 aprilie, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), potrivit agerpres.ro.

"Pentru luna aprilie 2019 au fost aprobate 517 permisiuni de ieşire din penitenciar cu durata între 24 ore - 5 zile, iar în perioada 24.04 - 30.04.2019 vor fi puse în aplicare 191 dintre acestea. În ceea ce priveşte efectivul de persoane custodiate, în prezent se înregistrează 20.675 persoane", a precizat, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, permisiunile de ieşire din penitenciar sunt propuse, conform legislaţiei în vigoare, de personalul care desfăşoară activităţi directe cu persoanele condamnate, dacă acestea au avut o bună conduită şi au dovedit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, instruirii şcolare, formării profesionale.

În ceea ce priveşte meniul de Paşte al deţinuţilor, ANP menţionează că masa festivă poate conţine alimente şi mâncăruri tradiţionale, precum: ouă roşii, drob, cozonac, friptură de porc, ciorbă ardelenească etc.

Hrănirea tuturor persoanelor private de libertate se realizează conform OMJ nr. 2713/C/15.11.2001, acestea fiind alocate la norme de hrană în mod diferenţiat, în principal, în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale. Normele de hrană diferă între ele prin valoarea calorică şi reţetar, iar meniul este decadal. Astfel, hrana zilnică a deţinuţilor are o valoare de 2.855 de calorii şi poate conţine preparate din carne, alimente de bază - cartofi, fasole, orez, legume, brânză, margarină, marmeladă, biscuiţi, etc.

"Cu ocazia zilelor festive, deţinuţii primesc ca supliment şi drepturile de hrană prevăzute de Norma 12 C1 la care se adaugă 925 de calorii. Sunt considerate zile festive: 1 ianuarie, Paştele, Sfinţii Petru şi Pavel, 1 decembrie, Crăciunul, 31 decembrie", mai precizează ANP.

La nivelul sistemului penitenciar sunt derulate activităţi specifice, în contexul Sărbătorilor Pascale. Astfel, vor avea loc: activităţi de pavoazare/intimizare a camerelor şi spaţiilor destinate activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială; activităţi de informare privind semnificaţia Sărbătorilor Pascale; activităţi moral-religioase, slujbele specifice din noaptea şi zilele Învierii, conform tradiţiei; activităţi ocupaţionale şi de difuzare a culturii; concursuri cu tematică pascală; vizite şi pelerinaje la biserici şi mănăstiri; activităţi caritabile şi de voluntariat; demersuri de mediere cu instituţiile de asistenţă socială în scopul menţinerii/dezvoltării relaţiilor dintre părintele aflat în detenţie şi copilul/copiii acestuia care beneficiază de o măsură de protecţie specială, prin intermediul vizitelor, a adăugat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.