DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sărbătorile zilei de 8 aprilie

Agerpres
sarbatori

Sărbătorile zilei de 8 aprilie

Ortodoxe
Sf. Ap. Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis; Sf. Ier. Celestin, episcopul Romei

Greco-catolice
Sf. ap. Irodion, Agab, Ruf, Asincrit, Flegon şi Hermas - apostoli din cei 70; Sf. papă Celestin

Romano-catolice
Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisie, ep.

Sfinţii Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox la 8 aprilie.

Cei şase apostoli sunt dintre cei şaptezeci de ucenici ai Mântuitorului. Aducând pe cei necredincioşi la adevărata credinţă, aceşti ucenici ai Domnului "au propovăduit în lume bunavestire a lui Hristos, aducând pe cei necredincioşi la adevărata credinţă şi munciţi fiind în multe feluri de către iudei şi de elini, s-au sfârşit" ("Vieţile Sfinţilor").

Sfântul Irodion era din Tarsul Ciliciei şi a fost trimis la propovăduire la Roma. Sfântul Apostol Pavel îl pomeneşte în Epistola sa către Romani spunând: "Îmbrăţişaţi pe Irodion, cel de un neam cu mine" (16-11). Potrivit tradiţiei, a fost episcop în Patara (astăzi Patras, Grecia).

Sfântul Apostol Agav avea darul prorociei, aşa cum arată cartea Faptele Apostolilor, cea de-a cincea carte a Noului Testament: "Şi rămânând noi acolo mai multe zile, a coborât din Iudeea un proroc cu numele Agav" (Fapte 21, 11).

Sfântul Apostol Ruf a fost episcop în oraşul Teba din Grecia, iar Sfântul Apostol Asincrit a fost episcop în Heraclea (Pont, Asia Mică). Sfinţii Apostoli Flegon şi Ermis au fost episcopi în Maraton (Grecia), respectiv Dalmaţia. (sursa: vol. "Vieţile Sfinţilor")

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.