Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarkozy promite să spună adevărul despre greșelile și reușitele sale

Vision for the G20: Nicolas Sarkozy, Klaus Schwab

Fostul sef al statului francez Nicolas Sarkozy îsi lanseaza luni, 25 ianuarie, o carte în care promite sa spuna 'adevarul' despre 'greselile, ca si despre reusitele' sale, o aparitie editoriala ce survine pe fondul pregatirilor pentru desemnarea unui candidat al dreptei la prezidentialele din 2017.

Cartea, al carei titlu nu a fost anuntat, a fost pregatita în cel mai mare secret, a dezvaluit publicatia Paris Match, preluata marti de site-ul Le Monde.

Fostul presedinte, actual lider al partidului Republicanii, a confirmat pe contul sau de Facebook aparitia lucrarii. 'Daca aceasta carte are un sens, poate o utilitate, este acela ca a sosit momentul claritatii. Am dorit sa fac acest efort de a încerca sa caut, în strafundurile mele, adevarul meu despre greselile, ca si despre reusitele mele. Vreau sa va spun, fara ocolisuri, fara artificii, ceea ce am facut cu adevarat si în ceea ce cred pentru viitor', a explicat el.

Tot pe Facebook, Sarkozy da asigurari ca s-a 'expus personal' în aceasta carte si lasa sa se întrevada o 'mea culpa' în continutul ei: 'Cunosc criza teribila de încredere pe care o suscita politica si politicienii. Nu doresc în niciun caz sa ma exonerez de partea mea de responsabilitate personala în aceasta situatie'.

Cartea va vedea lumina tiparului într-o perioada dificila pentru fostul sef de stat, devansat de Alain Juppé (prim-ministru în mandatul presedintelui Jacques Chirac) în sondaje si slabit de rezultatul neconvingator al dreptei în alegerile regionale din decembrie 2015.

De altfel, cursa pentru alegerile primare ale partidului Republicanii, ce vor desemna candidatul dreptei la prezidentialele din 2017, a inspirat si alti lideri ai formatiunii, în librariile din Franta gasindu-se deja carti având ca autori potentiali aspiranti la Elysee.

Alain Juppé a dat startul acestui curent, cu o prima lucrare-program, 'Mes chemins pour l'école', în august 2015, urmat de fostul prim-ministru François Fillon cu 'Faire', în septembrie. Tot Alain Juppé a mai publicat 'Pour un Etat fort' la începutul lunii ianuarie, în timp ce lui Jean-François Copé, fost lider al UMP (Uniunea pentru o Miscare Populara, fosta denumire a Republicanilor), îi va aparea cartea 'Le Sursaut français' miercuri, 20 ianuarie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.