Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarkozy vrea centre de primire pentru refugiaţi în Africa de Nord, Serbia sau Bulgaria

Nicolas Sarkozy on visit in Bordeaux

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a pledat sâmbătă pentru înfiinţarea de centre de primire în Africa de Nord, Serbia sau în Bulgaria care să acorde sau nu statutul de refugiat politic imigranţilor înainte ca aceştia să intre în spaţiul Schengen, relatează AFP. 

Sarkozy a făcut această afirmaţie în localitatea La Baule, la o tabără de vară regională a partidului său, Republicanii, şi a făcut un apel la "reînfiinţarea" spaţiului de liberă circulaţie format din 26 de ţări. 

"Nu cred într-o reformă a Schengen. Trebuie să reînfiinţăm Schengen în Europa", a spus preşedintele Republicanilor, cu "condiţia prealabilă" ca toate statele membre să aibă "aceeaşi politică migratorie". 

Potrivit fostului şef de stat, "statutul de refugiat politic trebuie refuzat sau acordat înainte să fie traversată Marea Mediterană. După aceea, este prea târziu!", preconizând amenajarea de "centre de primire în ţări din Africa de Nord care vor dori să le găzduiască sau în Serbia şi în Bulgaria, ţări care nu sunt în Schengen". 

"Am spune 'da' sau 'nu' statutului de refugiat politic, dar nu am avea drama din Mediterana", a adăugat Sarkozy. 

Marile său rival pentru învestitura partidului pentru o candidatură la prezidenţialele din 2017, Alain Juppé, a făcut apel "să se facă distincţie între imigranţii economici şi refugiaţi". 

"Franţa trebuie să-şi asume partea sa de probleme, dar nu pe toate. În caz contrar, vor exista veritabile seisme politice şi economice", a avertizat Alain Juppé. 

El susţine că trebuie preluat din nou controlul asupra situaţiei. "François Hollande şi Angela Merkel propun organizarea de centre de primire de urgenţă în Italia şi în Grecia pentru a distinge între solicitanţii de azil şi imigranţii economici. Să le facem (...) Există bărbaţi şi femei care vin din ţări în care nu sunt persecutaţi şi nu au dreptul să solicite azil", a spus Alain Juppé.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.