Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarmiza Andronic, analist politic: PNL și Iohannis critică neglijența PSD, dar e exact proiectul votat de ei în 2005

arhiva personala
Sarmiza Andronic

Analistul politic, Sarmiza Andronic, a criticat ieșirea violentă e președintelui Klaus Iohannis în ce privește proiectul privind Autonomia Ținutului Secuiesc trecut de Camera Deputaților fără vot prin procedura adoptării tacite, dar respins ulterior de Senat în calitate de camera decizională. Ea susține că proiectul neglijent trecut de Camera Deputaților e scat același votat de PNL în 2005.

Vezi și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

Sarmiza Andronic e de părere că dacă interesele UDMR pot fi înțelese în context, nu același lucru se poate spune despre declarația președintelui României care a renunța în acest fel la prerogativele date de Constituția României, de a fi mediator de conflicte și nu inițiator de conflicte publice:

”Romanii l-au ales pe Presedintele Romaniei, nu pe presedintele PNL. Nu-mi place sa-mi aud presedintele vorbind intr-o alta limba decat limba romana, atunci cand se adreseaza poporului roman. Si vreau sa-l stiu mediator de conflicte, nu de initiator de conflicte. Ungurii pot cere orice, e dreptul lor.

Pretentiile mele sunt legate de politicienii romani, de ce fac ei ca ceea ce cere UDMR sa nu se intample.

Asta este un proiect politic si daca am auzit cum s-au desfasurat lucrurile la Camera Deputatilor, mi se pare corect sa auzim si explicatiile presedintelui legate de o eventuala intelegere. Sa incercam sa fim obiectivi si sa ascultam si parerea PNL care trebuie sa ne spuna de ce a votat in 2005 acelasi proiect. Ce e diferit la acela de l-a votat?” s-a întrebat Sarmiza Andronic în cadrul unei dezbateri la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.