Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarmiza Andronic consideră că o guvernare PSD-PNL poate fi soluția: 'Șefii puternici de organizații din PNL au susținut alianța cu PSD'

rptv.ro
Sarmiza Andronic

PSD și PNL par să se fi înțeles să facă iar echipă pentru România! Marcel Ciolacu și Florin Cîțu sunt gata să lase orgoliile deoparte și să bată palma pentru intrarea comună la guvernare. Sarmiza Andronic, analist politic, este de părere că noul tandem politic poate fi o soluție pentru actuala situație a țării.

"O eventuală Coaliție între PSD și PNL poate fi o soluție pentru România în acest moment. Vorbim totuși de primele două partide votate de români. Cred însă că se impun niște condiții. În primul rând, ne amintim că o parte din șefii puternici de organizații din PNL au susținut alianța cu PSD. Dacă ea se va realiza, e important ca cei din PNL care au susținut alianța cu USR să se oprească în a mai face opoziție în interiorul PNL. Adică, dacă se decide asta, atacurile trebuie să înceteze, mai ales că unele vor fi subiective. Orice alianță s-ar forma, lupta din interiorul PNL o poate afecta. În al doilea rând, cred că un mix de funcții la ministere nu este o soluție.

Dacă un minister revine unui partid, să rămână cu totul la el și să răspundă pentru activitatea și deciziile din interiorul acelui minister. Un ministru de la un partid și un aparat ministerial de la celălalt partid nu face decât să agite spiritele și inevitabil vom asista la aruncarea cartofului fierbinte din mână în mână", a spus Sarmiza Andronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.