Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase cetăţeni din Irak, opriţi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Şase cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, au fost opriţi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, se arată într-un comunicat al IGPF, remis AGERPRES

Potrivit sursei citate, sâmbătă, în jurul orei 16,00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune privind combaterea migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, în apropierea localităţii Cenad, şase persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu România spre cea cu Ungaria. 

IGPF precizează că aceste persoane nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi au fost duse la sediul P.F. pentru cercetări. 

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, toţi bărbaţi şi un minor, având vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, adaugă sursa citată. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea acesteia urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.