Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase deţinuţi din Indonezia, condamnaţi la pedeapsa capitală, pentru implicare într-o revoltă mortală în 2018

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Autorităţile indoneziene au condamnat la pedeapsa capitală şase deţinuţi pentru implicare într-o revoltă mortală în 2018 şi o criză a ostaticilor într-o închisoare de maximă securitate, a anunţat joi un responsabil oficial al tribunalului, un incident descris de oficialii de securitate la vremea respectivă ca "act de teroare", relatează Reuters.

Revolta de la centrul de detenţie Mako Brimob din Depok, la periferia Jakartei, a dus la moartea a cinci membri ai detaşamentului de elită al Indoneziei împotriva terorismului, Densus 88, în timpul crizei de 36 de ore, potrivit agerpres.ro.

Judecătoria Districtului Jakarta Est i-a condamnat pe cei şase deţinuţi miercuri noapte în temeiul legii antiteroriste a ţării, a declarat Alex Adam Faisal, purtătorul de cuvânt al instanţei, adăugând că toţi cei şase au acceptat verdictul şi nu au depus imediat contestaţii.

La acea vreme, Statul Islamic a revendicat responsabilitatea incidentului prin intermediul agenţiei sale de ştiri Amaq, dar poliţia indoneziană a respins această responsabilitate.

Potrivit informaţiilor mass-media locale, majorităţii victimelor li s-a tăiat beregata.

Peste 150 de deţinuţi au fost implicaţi în revoltă şi zeci au putut obţine arme, inclusiv puşti, dintr-o zonă de depozitare a armelor confiscate.

Indonezia s-a străduit să combată militantismul în închisori, potrivit analistului de securitate Stanislaus Riyanta, care a spus că unii extremişti se bucură de influenţă în penitenciare şi au reuşit să radicalizeze alţi deţinuţi.

În timp ce recurgerea la pedeapsa capitală a scăzut la nivel global, Indonezia a condamnat 117 persoane la moarte în 2020, în special pentru infracţiuni legate de droguri, o creştere de 46% potrivit Raportului Amnesty International privind pedeapsa cu moartea în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.