Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase pacienţi îngrijiţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-au vindecat de COVID-19, cinci dintre aceştia fiind bolnavi dializaţi

Facebook
covid 19 coronavirus

Şase pacienţi îngrijiţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia s-au vindecat de COVID-19, cinci dintre aceştia fiind bolnavi dializaţi, iar cea de-a şasea persoană - asistent medical, ei urmând să fie externaţi vineri seara, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, "şase pacienţi internaţi în cadrul secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, depistaţi pozitiv cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), au fost declaraţi vindecaţi, după ce rezultatele a două teste consecutive, în cazul fiecăruia, efectuate în 16 şi 17 aprilie, au ieşit negative".

Este vorba de patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 46 şi 63 de ani, care au fost internaţi la începutul lunii aprilie.

"Starea de sănătate a pacienţilor este bună, fiind programaţi pentru a fi externaţi în cursul zilei de astăzi (vineri n.r.)", menţionează Biroul de Presă al SJU Alba Iulia.

Citește și: Trăiască banii de la stat! O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie!

Pacienţii vor respecta măsurile impuse de autorităţile de sănătate publică şi vor fi monitorizaţi, o perioadă, de către specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Cinci dintre cei şase sunt pacienţi ai unui centru de dializă din Alba Iulia, iar cel de-al şaselea este cadru medical la respectiva unitate, au precizat reprezentanţi ai SJU Alba Iulia.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, nouă pacienţi trataţi la spitalul din Alba Iulia au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19. Acestora li se adaugă patru cadre medicale ale SJU Alba Iulia care au fost declarate vindecate.

La spitalul din Alba Iulia mai sunt internate şapte cazuri pozitive. În total, în judeţul Alba au fost confirmate cu noul coronavirus 144 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.