Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase persoane din Bistriţa-Năsăud, care nu au respectat izolarea, au fost plasate în carantină, după instituirea stării de alertă

facebook.com
izolare coronavirus

Şase persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, au fost plasate în carantină, după instituirea stării de alertă, potrivit datelor comunicate luni de Instituţia Prefectului.

"După data de 15 mai, de la instituirea stării de alertă, în judeţul Bistriţa-Năsăud, şase persoane au fost transferate la centrele de carantină sub pază, ca măsură a nerespectării izolării la domiciliu. Reamintim tuturor persoanelor care se află în izolare la domiciliu, fie în urma stabilirii unei anchete epidemiologice şi declararea ca şi contact al bolnavilor de Covid-19, fie în urma întoarcerii dintr-o călătorie externă, că este imperativă respectarea măsurii izolării la domiciliu, în contextul pandemiei", se arată în informarea Prefecturii, publicată pe pagina de socializare a instituţiei, potrivit agerpres.ro

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Cei care nu au respectat izolarea la domiciliu vor trebui să achite cheltuielile de cazare şi masă pe perioada celor 14 zile cât vor sta în carantină.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a făcut apel la o atitudine conştientă şi responsabilă din partea cetăţenilor.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

"Fac apel la o atitudine conştientă, responsabilă, pentru a ne întoarce treptat la viaţa noastră, la libertăţile noastre aşa cum le ştiam. Să nu ne punem în pericol inutil pe noi, pe cei dragi, familiile noastre, pe colegii noştri, pe cei vulnerabili, pentru un moment sau mai multe de relaxare trecătoare. Perioada stării de alertă nu schimbă cu nimic datoria pe care o avem ca cetăţeni pentru a lupta împotriva pandemiei. E un test pe care trebuie să-l trecem cu toţii", a transmis prefectul.

La data de 25 mai, în judeţul Bistriţa-Năsăud se aflau în izolare la domiciliu 2.064 de persoane, iar în centrele de carantină - 62 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.