Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Brazilia în urma ploilor torenţiale

monitorulcj.ro
ploi torentiale

Şase persoane au decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploi torenţiale în statul Espirito Santo, în sud-estul Braziliei, au anunţat pompierii, potrivit AFP, citată de Agerpres

Potrivit unui prim bilanţ, au fost anunţate cinci decese, dar pompierii au menţionat o a şasea victimă în cel mai recent comunicat. Cel puţin 80 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Victimele provin din două aşezări cu circa 15.000 de locuitori, Iconha (trei persoane decedate) şi Alfredo Chaves (trei persoane decedate), situate în zona rurală.

În localitatea Alfredo Chaves, două persoane vârstnice au decedat după ce locuinţa în care se aflau a fost acoperită de un val de noroi în urma unei alunecări de teren.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

În acest oraş au căzut aproape 250 de milimetri de ploaie în ultimele 24 de ore, o cantitate echivalentă cu precipitaţiile estimate pentru întreaga lună ianuarie.

Imagini impresionante au fost difuzate pe reţelele de socializare în care apar străzi inundate în totalitate şi autovehicule purtate de ape.

Într-o înregistrare se poate vedea apa maronie care ajunge până aproape de acoperişul unei benzinării.

Pagubele materiale sunt considerabile, iar câţiva locuitori au rămas izolaţi după prăbuşirea podurilor.

Primarul din Iconha a afirmat pentru cotidianul local A Gazeta că ''practic 100% dintre afacerile locale'' au fost distruse de inundaţii.

Guvernatorul statului Espirito Santo s-a deplasat în localitatea Iconha sâmbătă dimineaţă şi a promis că va aduce ajutoare populaţiei sinistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.