Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase scafandri de asigurare, zece înotători profesionişti şi două bărci de tip Bombard cu câte doi scafandri la bord, vor lua parte la recuperarea crucilor

realitatea.net
raul timis inecat apa scafandru salvamari

Şase scafandri de asigurare, zece înotători profesionişti şi două bărci de tip „Bombard” cu câte doi scafandri la bord, vor lua parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul Tomisului, vineri, cu ocazia Bobotezei, potrivit news.ro.

”Forţele Navale Române participă vineri, 6 ianuarie, începând cu ora 10.30, la Constanţa, la activităţile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului. Marinarii militari, alături de Muzica Militară a Forţelor Navale, vor fi prezenţi în faţa Catedralei „Sfinţii Petru şi Pavel” şi vor face parte din Garda de Onoare constituită pentru a parcurge traseul dintre catedrală şi Portul Turistic „Tomis”, împreună cu soborul de preoţi, carele cu apă şi credincioşii participanţi la procesiunea religioasă”, conform unui comunicat transmis joi News.ro.

La slujba de sfinţire a apelor, Centrul de Scafandri va participa cu şase scafandri de asigurare, zece înotători profesionişti şi două bărci de tip „Bombard” cu câte doi scafandri la bord, care vor lua parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul

Tomisului. Totodată, un echipaj de prim ajutor va fi prezent la activitate, pentru a asigura măsurile de prevenire şi gestionare a eventualelor situaţii de urgenţă.

La slujba de Bobotează vor mai fi prezente şi cadre militare ale celorlalte categorii de forţe din Armata României şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din garnizoana Constanţa, precum şi ai altor organizaţii nonguvernamentale.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că 150.000 de sticle cu apă sfinţită vor fi împărţite credincioşilor care vor fi prezenţi de Bobotează la slujba organizată în Portul Tomis din municipiul Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.