Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Sateliții NASA au observat un detaliu sumbru

yahoo.com

Imaginile oferite de NASA din spațiu, demonstrează cât de mare este diferență între Ucraina și țările vecine în ceea ce privește electricitatea. Ucraina, țara care se află in plin razboi cu Rusia este la fel de întunecată precum Marea Neagră, informează Yahoo News.

Imaginile, surprinse pe parcursul lunii, arată suprafața Pământului din regiune în condiții de întuneric. Luminile orașelor pot fi observate în detaliu în fiecare zi în imaginile, care au fost redate în gri de către NASA. Oficialii ucraineni au declarat miercuri (23 noiembrie) că trei centrale nucleare de pe teritoriul deținut de forțele ucrainene au fost oprite după ultimul val de atacuri cu rachete rusești asupra instalațiilor energetice ucrainene.

Întreaga regiune a capitalei Kiev, unde locuiesc peste trei milioane de persoane, a rămas fără electricitate, a declarat guvernatorul Kievului, iar în alte regiuni au fost necesare pene de curent de urgență pentru a conserva energia. Oficialii de peste graniță, din Moldova, au declarat că mai mult de jumătate din țara lor a rămas fără electricitate, fiind pentru prima dată când un stat vecin a raportat pagube atât de mari în urma războiului din Ucraina, declanșat de invazia Rusiei în urmă cu nouă luni.

NASA a folosit suita de radiometre cu imagini în infraroșu vizibil (VIIRS) de la bordul satelitului comun NASA/NOAA Suomi National Polar Orbiting Partnership, combinată cu un strat de imagini specializat pentru a dezvălui amploarea penei de curent din Ucraina. Suprafața și atmosfera Pământului sunt captate în condiții de lumină slabă de către instrumentul ultrasensibil de pe satelit.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.