Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satul părăsit din România unde mai trăiesc doar 3 familii: cai sălbatici și vaci pe cale de dispariție și-au găsit casa aici

sat romania

Multe sate din România au ajuns să fie depopulate din cauza faptului că tinerii au plecat fie în străinate, fie în orașele mai mari ale României.

Un astfel de sat este și Labașinț, din județul Arad. Aici mai trăiesc doar 3 familii, iar în absența oamenilor și-au găsit adăpost foarte multe specii de animale.

În Pădurea Labașinț și-au găsit casa o herghelie de cai sălbatici și o cireadă de vaci Sura de stepă pe lângă căprioare, veverițe, vulpi, lupi și multe specii de păsări.

Vacile Sura de stepă erau considerate animale pe cale de dispariție, dar în pădurea Labașinț sunt prezente în număr mare.

Un om care o pensiune în zonă a decis să explice modul în care s-a format acest loc idilic, în care animalele sălbatice pot fi văzute în natură.

„Caii sălbatici au un rol vital în menținerea echilibrului natural. Acești cai se hrănesc selectiv cu vegetația, contribuind astfel la controlul creșterii plantelor și la păstrarea diversității speciilor vegetale. În această poveste extraordinară, vacile Sura de stepă sunt eroinele conservării. Această rasă pe cale de dispariție s-a adaptat perfect la mediul de aici, contribuind la menținerea structurii terenului și la conservarea genelor unice. Chiar dacă acum sunt pe cale de dispariție, în urmă cu sute de ani, era rasa cea mai răspândită în țara noastră. Apar în scrierile lui Dimitrie Cantemir și în tablourile lui Grigorescu. Caii sălbăticiți și vacile Sura de stepă trăiesc în armonie și contribuie la regenerarea zilnică diferitelor specii de plante din acest colț de rai”, menționează administratorul paginii Labasint Forest.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.