Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Savanții au ajuns la o concluzie TERIBILĂ: Tulpina britanică are o rată de mortalitate 'semnificativ mai mare'

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

O variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care s-a răspândit în întreaga lume de când a fost descoperită iniţial în Marea Britanie, la sfârşitul anului trecut, prezintă o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparaţie cu tulpinile anterioare, au anunţat miercuri cercetătorii, informează Reuters.

În urma unui studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, cu cele ale celor infectate cu alte tulpini, oamenii de ştiinţă au constatat spus că noua variantă a prezentat o mortalitate "semnificativ mai mare", scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020, iar de atunci a fost consemnată în peste 100 de ţări.

Această variantă are 23 de mutaţii în codul său genetic - un număr de modificări relativ mare - iar unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie susţin că B.1.1.7 este cu aproximativ 40%-70% mai contagioasă comparativ cu variantele de coronavirus dominante anterior.

În cadrul studiului efectuat în Marea Britanie şi publicat miercuri în British Medical Journal, infecţia cu noua variantă a condus la 227 de decese într-un eşantion de 54.906 pacienţi diagnosticaţi cu boala COVID-19, comparativ cu 141 de decese într-un grup cu acelaşi număr de pacienţi infectaţi cu alte variante de coronavirus.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’

"Coroborat cu capacitatea sa de a se răspândi rapid, acest lucru face din B.1.1.7 o ameninţare care ar trebui luată în serios", a declarat Robert Challen, cercetător la Universitatea Exeter, coautor al studiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.